Είμαι ο Τζουν Λιού. Καλωσήλθατε στο Pekin Restaurant!


About Me
Liu Jun
Η ρηση του Lao Tzu "Το να κυβερνησεις ενα κρατος ειναι σαν να μαγειρευεις ενα μικρο ψαρι"
-
δειχνει την μεγαλη αξια που δινουν οι Κινεζοι στην μαγειρικη..
- Περιοχές
-
Η κινεζικη κουζινα χωριζεται απο τους ειδικους σε δυο περιοχες: την βορεια και την νοτια.
Το βασικο χαρακτηριστικο της βορειας κουζινας ειναι η χρηση λιπους που συνυπαρχει αρμονικα με την χρηση ξυδιου και σκορδου στις σωστες αναλογιες. Το Πεκινο θεωρειται η μητροπολη της κινεζικης κουζινας.
Η νότια κουζινα χαρατηριζεται απο την εντονη χρηση πιπεριου και των γλυκων γευσεων. το πρωτο πραγμα που πρεπει να ξερει καποιος για να καταλαβει την κινεζικη κουζινα ειναι οτι ειναι τελειως διαφορετικη απο την δυτικη.
- Αρμονία
-
Η αρμονια των αντιθετων εφαρμοζεται οχι μονο στην φιλοσοφια αλλα και στα φαγητα που μαγειρευονται στο γουοκ.
Το γλυκο κρεμμυδι συνδυαζεται με το δυνατο αρωμα του τζιντζερ στο κινεζικο φαγητο, το γιν και γιανγκ της γευσης. Η ιδια λογικη εφαρμόζεται σε ολα τα γευματα και επηρρεαζει καθε επιλογη φαγητου.
- Αντιθέσεις
-
Οι κινέζοι εχουν πολλές αντιθεσεις στις γευσεις τους.
Κρυα και ζεστα πιατα, γλυκα και πικρα συστατικα, απλα και εξεζητημενα πιατα. οι προσεγγιση του κοσμου της γευσης απο τους κιινεζους, οπως και απο τους Ιαπωνες, ειναι πολυ διαφορετικη απο την δικη μας.